Blog

Bude dnešný WOD formou AMRAP alebo EMOM?

CrossFitová tabuľa je centrom pozornosti cvičencov pred každým tréningom. Každé ráno na nej pribudne popis denného tréningu s vypísaním jednotlivých cvikov, ale i definovaným formátom práce. A práve tieto formáty bývajú zašifrované v niekoľkých akronymoch, resp. skratkových slovách (ako napríklad WOD, AMRAP či EMOM), ktoré zo začiatku nemusia novicovi v gyme nič hovoriť. Poďme si ich teda spoločne prejsť! 

Oplatí sa fitness tréner / fitness trénerka?

Základná otázka, ktorá sa vynorí v mysli každého, kto len uvažuje o cvičení. Oplatí sa fitness tréner či fitness trénerka, keď si všetko vieme nájsť na internetových videách?

Jóga ako doplnok ku CrossFit tréningom

Jóga a CrossFit – dve úplne odlišné cvičebné metódy, pri ktorých sa môže na prvý pohľad zdať, že nemajú vôbec nič spoločné. V skutočnosti sa však vzájomne skvelo dopĺňajú. Či už cvičíte jógu a zvažujete, že k nej pridáte aj CrossFit, alebo naopak, cvičíte CrossFit a chceli by ste do svojho tréningového plánu začleniť aj jógu, určite neváhajte. Je to skvelý krok smerom k vyváženosti a celkovému zlepšeniu vašej fyzickej i psychickej kondície.

Fitness vs. CrossFit

Rozhodujete sa práve medzi fitness a CrossFit cvičením? Určite vám pomôže, ak budete poznať hlavné rozdiely medzi týmito dvoma cvičebnými prístupmi. Hoci majú obe formy cvičenia majú spoločný cieľ – zlepšenie fyzickej kondície a zdravia – rozdielov je viac, ako sa môže zdať na prvý pohľad. Poďme sa pozrieť na to, v čom sa fitness a CrossFit zásadne líšia.

Zdravé cvičenie

Cvičenie je kľúčovou súčasťou zdravého životného štýlu, no často zabúdame na to, aké dôležité je cvičiť bezpečne a zároveň efektívne, aby sme dosiahli svoje ciele. Pri akomkoľvek cvičení je kľúčovým faktorom práve bezpečnosť, pretože zranenia vám môžu nielen na chvíľu prerušiť váš cvičebný režim, ale môžu viesť i k dlhodobým zdravotným problém. Ako teda na zdravé, bezpečné a efektívne cvičenie?

Funkčný pohyb a TOP 5 CrossFit cvikov

Základná definícia CrossFitu znie: „Neustále sa meniaci funkčný pohyb vykonávaný vo vysokej intenzite.“ Čo presne táto vetička znamená, to sa účastníci nášho Pioneer kurzu pre začiatočníkov dozvedia už na prvom stretnutí. V tomto článku by sme sa ale radi povenovali aspoň časti z nej a dozviete sa aj to, aké sú naše najobľúbenejšie CrossFit cviky.