Blog

Čo je to CrossFit?

CrossFit môžeme definovať ako „neustále sa meniaci funkčný pohyb vykonávaný vo vysokej intenzite“. Nejde len o cvičenie sa samotné, ale hovoríme o celkovom zdravšom životnom štýle. Vďaka neustálej variabilite cvikov pri CrossFite nehrozí monotónnosť a stereotyp, naopak, motivuje k neustálemu všestrannému zlepšovaniu vlastnej fitness úrovne. Spájaním elementárnych kardia, silových a technických cvikov s vlastnou váhou i s bremenami, dochádza k zapájaniu širokého spektra svalov, resp. k celotelovému tréningu, čo je práve to, čo naše telá potrebujú pre svoj zdravý každodenný život.

Čo je Tabata a ako sa dá prepojiť s CrossFitom?

V súčasnosti je na výber množstvo rôznych cvičebných programov, ktoré sľubujú rýchle a efektívne výsledky. Jednou z moderných metód, ktoré získavajú na obľube, je aj Tabata, známa predovšetkým svojou intenzitou. V tomto článku sa dozviete, čo to vlastne je, aké sú jej výhody a ako ju môžete prepojiť s CrossFit tréningom, aby ste dosiahli vytúžené výsledky.

Navštívte náš CrossFit gym v Žiline!

Hľadáte spôsob, ako zlepšiť svoju fyzickú kondíciu a zároveň si užiť radosť a vášeň z cvičenia? CrossFit môže byť presne tým, čo potrebujete. V tomto článku sa dozviete, čo CrossFit vlastne je, aké sú jeho výhody a pre koho je vhodný. A potom už stačí len navštíviť náš CrossFit gym v Žiline a začať svoju cestu!

Fitko vs. CrossFit gym – Aký je medzi nimi rozdiel?

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aký je rozdiel medzi tradičným fitkom a CrossFit gymom? Pripravili sme pre vás prehľad najdôležitejších rozdielov, výhod, ale aj nevýhod, ktoré ponúka fitko verzus CrossFit gym.

Osobný tréner alebo skupinové tréningy?

V tomto článku sa pozrieme na to, čo vám môže priniesť osobný tréner a aké sú naopak výhody skupinových tréningov. Veríme, že vám tak pomôžeme lepšie sa rozhodnúť, ktorý prístup je pre vás ten správny.

Aerobic, atletika, gymnastika a CrossFit

Každá z týchto disciplín má svoje jedinečné charakteristiky, no všetky spája cieľ zlepšiť fyzickú kondíciu a celkové zdravie. V tomto článku sa pozrieme na to, čo má spoločné aerobic, atletika, gymnastika a CrossFit, ale aj na to, v čom tkvejú ich hlavné rozdiely a pokúsime sa vám tak pomôcť pri hľadaní toho ideálneho športu práve pre vás.